PROGRAMA D’ACTIVITATS

EXPOSICIÓ

del 4 al 17 de juliol

De dilluns a divendres de 9.30 a 13.30h i de 17 a 21.30h
Dissabte de 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h

* De dilluns a divendres, de 18 a 20h servei de visita guiada.

Entrada gratuïta

INAUGURACIÓ STRIPART 2015

Dissabte 4 de juliol, a les 21:00h

Entrada gratuïta.

21h Acte inaugural

22h Actuacions:

El viatge, Performance
Eva Hernàndez

Pilot Automàtic, Música i dansa
Cia. Dgustart

La Trouvaille, Circ
Cia. Géminis

Simßiosi, Performance
Cia. Simßiosi

Les Taronges Imperfectes, Teatre Físic
Laboratori Teatral Patates amb Suc

00h Festa final a la piscina amb Xavi Mateu DJ.

DIBUIXA I CREA EL TEU PROPI FANZINE

Taller d’il·lustració

Dilluns, 6 de juliol De 17.30h a 20.30h

Inscripció gratuïta
Cal reservar plaça abans del 3 de juliol: informacio@ccguinardo.cat.

Farem jocs de dibuix per trencar el gel i a partir d’aquí, amb les imatges que sorgeixin crearem un fanzine de 8 pàgines que cadascú es podrà emportar un cop acabada la sessió.

Farem exercicis de dibuix de textures, tinta, llapis, collage, diferents tècniques, perquè cadascú aprengui aquella amb la que se senti més a gust. Portarem exemples d’altres fanzines que ja existeixen per a tenir alguns referents. Passarem una bona estona desenvolupant la nostra creativitat.

Cal portar: llapis, pinzells, cola, tinta negra i acrílics de colors.

Imparteixen el taller:

Núria Frago, il·lustradora i dissenyadora. nuriafrago.wordpress.com.
Cinta Villalobos,  il·lustradora infantil i autora de còmics i fanzines.  cintaillustration.com.
Lourdes Lao, il·lustradora i artista. www.lourdeslao.com

EM REGALES UN TOVALLÓ?

Laboratori de dansa i arquitectura.
A càrrec de Be[in]Art

El taller serà els dies 7, 8 i 9 de juliol, de 10 a 13h. I l’actuació resultant del taller tindrà lloc el 9 de juliol a les 20h.

Inscripció gratuïta.
Cal reservar plaça abans del 6 de juliol: informacio@ccguinardo.cat.

Qui no ha escrit o anotat alguna cosa important en un tovalló? Una història, la teva història, la nostra història. Crearem un espectacle des d’un bagul generat per històries explicades per ciutadans d’un lloc, en aquest cas el barri del Guinardó.

Sortirem al carrer a la recerca d’aquestes històries oblidades en el temps… si no les trobem, els participants ens les explicaran.

Volem simbolitzar un moment, una trobada, un lloc i alguna cosa que explicar.

A través del llenguatge de la dansa contemporània, els audiovisuals i les històries dels ciutadans crearem un espectacle a mesura.

Reflectir i reviure les històries personals de cada individu ens donarà les pautes per a una creació. Interactuar, emocionar, i, fins i tot, participar són les claus per obrir aquest bagul ple d’històries que identifiquen una ciutat per la seva cultura i societat.

NIT D’ESCÈNIQUES

Dimarts 7 de juliol, a partir de les 20.30h

Entrada gratuïta

RatOn, Teatre Físic

Cia. ToTum TeaTre

En un món oníric dos personatges es troben, un humà i una rata. Tots dos igual de reals, però cada un amb la seva condició al món. Intenten conviure sent inevitablement inseparables. Quins són els seus anhels? Les seves circumstàncies vitals els permetran sortir del lloc que habiten? Si encara hi ha esperança, aquesta no sembla tenir un rostre concret… a on els portarà?

Destrhuman, Dansa contemporània

Sílvia Mancha

Aquesta peça neix de la reflexió sobre el fort poder de destrucció que té l’acció humana envers l’entorn i la resta d’espècies. Destrhuint només aconseguirem destrhumanitzar-nos.

La Valla, Dansa contemporània

Cia. L’arbre

La Valla ens transporta a través de la dansa a un problema molt real i actual al que normalment se li dóna l’esquena: el drama de la gent que ha de fugir dels seus països en guerra o sumits en la pobresa per intentar aconseguir una vida millor.

NIT D’ESCÈNIQUES

Dimecres 8 de juliol, a partir de les 21h

Entrada gratuïta

Examen de memòria històricaTeatre

Guió i direcció d’Ana Izarzugaza

Es diu que la memòria pot fer-nos activar un record fent-nos reviure’l amb les mateixes sensacions que llavors. Però hi ha molts d’aquests records que porten massa anys sense ser escoltats. Desplaçats per l’obstinació del poder, esborrats amb un lleixiu que ha resultat ser insuficient.

Dorms?Teatre

BamBú Cia. de teatre

Dos bessons. Una relació marcada per una complicitat que traspassa els límits de la vida. L’Èlia ha d’acceptar que el Max ha marxat, però que hi segueix sent. Flaixos d’un passat compartit i un present que cal aprendre a compartir des de diferents dimensions. Una reflexió sobre l’amor entre germans i la complicitat portada a l’extrem, des de l’aire fresc de la joventut i la tendresa del pas del temps.

Obra accessible per a persones amb discapacitat visual i auditiva.

PARLEM D’ART

Dijous 9 de juliol a les 19h

Entrada gratuïta

En aquesta activitat, participants d’Stripart ens mostraran l’obra que han presentat en aquesta edició, i explicaran breument quines han estat les seves motivacions per fer-la. Podrem entendre millor el procés creatiu que s’ha practicat i veurem les diferents maneres de treballar de cada artista.

NIT D’ESCÈNIQUES

Dijous 9 de juliol, a partir de les 21h

Entrada gratuïta

Em regales un tovalló?

Actuació resultant del Laboratori de dansa i arquitectura desenvolupat a l’Stripart durant els darrers dies.
A càrrec de Be[in]Art

L’ou de la vida, Performance

Mireia Chaos

Una imatge que anuncia l’arribada d’un nou nat, una força interior desbordant com el sol que empeny per sortir i estendre’s per tot el cos. Per omplir cada racó de d’energia de vida i d’amor . Poesia, cant i interpretació s’uneixen per donar forma a aquesta obra.

Himmelweg, Teatre

La octava companya

Himmelweg és la petita gran història de la visita d’un observador internacional a un camp d’internament civil. De com un règim pretesament democràtic maquilla els camps de la barbàrie per a convertir-los en ciutats aparador de bonança i noves possibilitats. De com les classes i els pobles lluiten per sobreviure.

NIT D’ESCÈNIQUES

Divendres 10 de juliol, a partir de les 21h

Entrada gratuïta

El Somni De Ramiro, teatre físic

Bruja Broma

Un dia treballant al carrer pot ser molt llarg. Cauen poques monedes. La gent no té temps per a la poesia d’un titellaire, però la passió no es cansa i mai s’ha cansat en tots aquests anys.

Out of Office, Teatre físic

Boboli Theatre Productions

Out of office, o l’epopeia tragicòmica d’una treballadora d’oficina, és un espectacle creat gràcies a la tècnica de mim corporal, teatre d’ombres i titelles.

PINTURA EN FAMÍLIA

Dissabte 11 de juliol, de 10.30 a 13.30h

A càrrec de Natalia Carminati

Inscripció gratuïta

Preu material del taller: 8,5€.
Pagar el dia del taller.

Cal reservar plaça abans del 8 de juliol: informacio@ccguinardo.cat.

Convidem a les famílies a experimentar el procés creador de l’obra pictòrica mitjançant el diàleg entre l’imaginari de l’infant i la realitat adulta. Pares, mares, fills i filles compartiran els seus llenguatges plàstics fusionant-los en una única obra que reflecteixi ambdues mirades.

Es necessari que les famílies vinguin amb una bata o una camisa per tacar-se. Activitat dirigida a nens de 6 a 10 anys.

DANSA AL CARRER

Dissabte 11 de juliol, de 10.30 a 13.30h

Punt de trobada: al Centre Cívic Guinardó a les 10.30h

Inscripció gratuïta
Cal reservar plaça abans del 8 de juliol: informacio@ccguinardo.cat.

Un taller d’acció col·lectiva proposat al mateix carrer, un taller de creació vinculat a la mateixa exhibició.

Durant la sessió es farà un recorregut des del Centre Cívic Guinardó, pels carrers del barri i acabarem a un lloc específic del Parc del Guinardó: el búnquer del Carmel.

Convidem a videoartistes que vulguin gravar el taller de dansa al búnquer del Carmel, i a artistes que vulguin fer drawing sketch (esbós, dibuix), complementant i ampliant la proposta amb aquestes altres disciplines.

Dirigit a: ballarins i totes les persones relacionades amb el moviment i disciplines, amb i sense nivell previ, que estiguin interessades en la creació, la improvisació, la composició i coreografia.

Recomanacions: portar calçat i roba còmodes i genolleres. Portar un objecte amb el que es desitgi treballar a la sessió.

Taller paral·lel de vídeo-creació (gravar dansa): portar una càmera i moltes ganes.

Taller paral·lel de drawingdance (sketch, esbós): portar material de pintura, esbós, aquarel·la.

Imparteix el taller Trinidad García Espinosa (Barcelona, 1976).

DE LA RESPIRACIÓ AL SO EN MOVIMENT

Taller de dansa contemporània

Dilluns 13 de juliol de 16 a 18h

Inscripció gratuïta
Cal reservar abans del 9 de Juliol: informacio@ccguinardo.cat

Partint de la respiració i la ressonància de la veu, ampliem la consciència creativa del moviment, de la dansa. S’explorarà la relació entre l’ús de la respiració, de la veu i els tons, el pes i el flux del moviment a l’espai, a través de vivències individuals, en parella o en grup. Aquesta interconnexió, Respiració – Moviment – So, serà la base per desenvolupar l’impuls creatiu i a partir d’allà crear una performance.

Recomanacions: portar roba còmoda i apta per ballar. No és necessària cap experiència prèvia en dansa i teatre.

Imparteix el taller Ricardo Molar (Porto, 1984).

DOCUMENTAL: XX ANYS D’STRIPART; I XERRADA OBERTA

Dilluns 13 de juliol a les 20h

Stripart fa 20 anys. Durant tot aquest temps, han passat més de mil joves creadors per la mostra, aportant la seva visió artística. En aquest documental podrem veure recollides les experiències d’alguns d’aquests creadors i altres persones relacionades amb la mostra.

Després del documental, farem una xerrada oberta sobre la importància o no d’aquest tipus d’iniciatives i els ponts entre l’art amateur i el professional.

NIT D’ESCÈNIQUES

Dimarts 14 de juliol, a partir de les 21h

Entrada gratuïta

Puppets, Dansa contemporània
Cia. Dimpro

Dues vides, dos cossos, dues energies que sense adonar-se es manipulen físicament… què passaria si descobrissin el poder de la manipulació no física?

Sense adonar-nos estem sent manipulats per la societat, pel nostre entorn, per tot allò que ens envolta, perquè l’ésser humà és molt instintiu i sempre podem respondre d’una manera física o emocional.

Libre, Teatre
Ooops! Company

Libre és una creació audiovisual i metafòrica que desvela un personatge dividit, sensible i irritat. Víctima dels seus propis pensaments, desitjos i malsons. Explora les fronteres entre el cos i l’ànima, la realitat i la imaginació, dins un món autodenominat lliure. Com seguir el camí quan la desesperació focalitza el punt central del pensament?

NIT DE LITERATURA ORAL

Dimecres 15 de juliol, a partir de les 21h

Entrada lliure

Presentarem diferents maneres d’entendre la poesia oral, diferents autors. Des d’una posada en escena coherent mostrarem un rang ampli d’expressions de literatura escènica.

DE L’ACCIÓ QUOTIDIANA A L’ACCIÓ DRAMÀTICA

Taller de teatre

Dijous 16 de juliol de 10 a 14h

A càrrec de la Cia. ToTum Teatre

Inscripció gratuïta
Cal reservar abans del 14 de Juliol:informacio@ccguinardo.cat

De l’acció quotidiana a l’acció dramàtica

El principal objectiu d’aquest taller és fer un primer contacte amb el teatre físic treballant el desenvolupament d’una acció amb el company, per crear físicament relacions i situacions dramàtiques. Partirem dels elements bàsics del teatre físic i aprofundirem en la interacció, per tant, en l’escolta, el ritme, l’acció-reacció i en l’amplitud i intensitat de l’acció que desenvolupem.

PROSPECCIÓ CRÍTICA SOBRE LES IMPRESSORES 3D

Dijous 16 de juliol, de 17 a 21h

Inscripció gratuïta
Cal reservar abans del 14 de Juliol:informacio@ccguinardo.cat

Veurem quina és la situació de l’art en aquesta tecnologia aplicada a projectes, tant conceptuals com estètics, i generarem una petita intervenció fent servir les màquines. Cal portar ordinador portàtil.

Imparteix el taller toMAKEt/FABoratory.

TARDA DE CIRC – STRIPART KIDS

Dijous 16 de juliol, a partir de les 19h

Entrada lliure i gratuïta

Two seconds, Circ

Cia. Chiffleurs

Dos, tres, quatre personatges estrafolaris deambulen per l’escenari. Tenen mapes, brúixoles, lupes… Busquen, busquen alguna cosa, però… què deu ser? Miren i remiren, no es perden cap detall, però no hi ha manera. I en aquesta enigmàtica recerca es troben. Es troben ells i elles i comencen a passar coses sorprenents: s’agafen, s’enfilen, es llancen, es pengen i juguen creant coreografies i equilibris acrobàtics insòlits. Però, acabaran trobaran allò que tan desesperadament buscaven?

TALLER DE ROBÒTICA – STRIPART KIDS

Divendres 17 de juliol de 9.30 a 13.30h

Inscripció gratuïta
Cal reservar abans del 15 de Juliol: informacio@ccguinardo.cat

En aquest taller, els nens (de 9 a 12 anys) crearan i interaccionaran amb un robot a la seva elecció, com un gosset, un elefant o un tot terreny.
Mitjançant l’ús de sensors de tacte, color o proximitat, els grups faran la programació per definir els moviments i el comportament de les seves creacions.

CLOENDA

Divendres 17 de juliol a les 21h

Barbacoa Al Centre Cívic Guinardó (participants Stripart gratuït, preu del sopar 4€)

Cal reservar abans del 13 de juliol a la següent adreça: stripartguinardo@gmail.com.

Ull de Vellut, Pop – Rock

Las Ruinas, Heavy – Pop

DJ Prades, Garage – Rock